banner

KOSTEUS- MITTAUKSET

Epäiletkö kosteusvauriota? Kokeneet asiantuntijamme selvittävät, mistä on kyse. Kaikki vakuutusyhtiöt hyväksyvät tutkimusraporttimme.

Vahinkokartoitus on kiinteistön tai huoneiston omistajan, isännöitsijän tai vakuutusyhtiön tilaama kosteuskartoitus. Vahinkokartoituksessa määritellään vesivahingon aiheuttaja ja laajuus sekä vahingon korjaamiseksi tarvittavat toimenpiteet.

Pirkanmaan Kuivaustekniikka Oy on kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden hyväksymä vahinkokartoittaja.

Kosteuskartoituksessa voidaan myyntitilanteessa tai terveyshaittaa epäiltäessä tutkia koko kiinteistön tai huoneiston rakenteiden kosteutta. Kosteuskartoitus voidaan myös rajata tietylle alueelle, esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Kosteuskartoitus voidaan suorittaa kevytkartoituksena, jolloin rakenteiden kosteutta arvioidaan pintakosteuden osoittimen avulla ja tutkitaan rakenteiden kuntoa silmämääräisesti. Perusteellisessa kosteuskartoituksessa rakenteisiin porataan mittareikiä ja määritellään rakenteiden tai eristetilan kosteus suhteellisen kosteuden mittalaitteen avulla. Mittareikien poraamista vesieristeen läpi ei suositella, ellei kosteusvauriosta ole perusteltua epäilystä. Kosteuskartoituksesta laaditaan raportti, jossa selvitetään rakenneratkaisut, arvioidaan rakenteiden kosteustilannetta ja annetaan tarvittaessa arvio mahdollisesta terveyshaitasta.

JOS SE ON MÄRKÄ, ME KUIVAAMME SEN.

Ennen kuivauksen aloittamista tulee kuivattavien rakenteiden pinnasta poistaa veden haihtumista estävät pinnoitteet, kuten muovimatot, maalit ja tietyt tasoitteet. Muovimaton poiston jälkeen liima ja mahdollisesti oikaisulaasti jyrsitään pois, jotta rakenteen pinnasta saadaan hengittävä. Kuivaus voidaan suorittaa tilakuivauksena, jolloin rakenteiden pinnoille johdetaan koneellisesti kuivattua ilmaa samalla, kun vesihöyry (adsorptiokuivain) tai tiivistynyt vesi (kondenssikuivain) johdetaan pois kuivattavasta tilasta. Erittäin märissä tai vaikeasti kuivattavissa kohteissa apuna käytetään infrapunatekniikkaa hyödyntäviä lämpölistoja. Jos kastunut alue on pieni, voidaan kuivaus suorittaa kohdekuivauksena pelkkiä lämpölistoja hyödyntäen. Jokaisen kohteen kuivausmenetelmä määritetään erikseen kohteen rakenteiden ja vahingon laajuuden perusteella.
PYYDÄ TARJOUS

Annamme kiinteän hinnan, ei yllätyskuluja.

24 / 7 PÄIVYSTYS

Vesivahingon sattuessa soita

OTA YHTEYTTÄ

kuivaustekniikka@kuivaustekniikka.fi 044 441 4444 Lähetä sähköpostia